12 Ocak 2013 Cumartesi

Ya Yolcu...

    “İşte ayın bu batıp çıkmasından Allah’a sığınmalıyız; çünkü aydınlık gittikçe karanlık gelmektedir. ” (Tirmizi, Tefsir, 113)

    Altı üstü koca bir hanın kapısını açıp kapatmayı bekleyen yolcuya...

    Ağır aksak yürüyen bir yaşlı anlatacak bize ömrün kısalığını, Haşim karanlıklardan dem vuracak, Tarancı ölümden bahsedecek, bir şair aşkını anlatacak yolcu her daim yolunda olacak.
    Sabahlar bir anda gelmeyecek, karanlıkta yürünecek yollar daha çok olacak. Gecenin gebeliği sancılı geçecek, uzun sürecek, aydınlıklar hemen gelmeyecek.
    Doğumunu bekleyen bir gecenin içindeyim. Gecede kocaman bir ay, ay dolunay...
    Ayı ışık bellemiştim yolumda, meğer geceye sancısını veren oymuş, parlak bir dolunay, Ayın şerrinden O'na sığınmamızı söyleyen Hazreti Muhammed'e kulak veriyorum. Gecenin tek aydınlatıcısı masum bulmuyorum artık.
    Sessiz, sedasız, yalnız, zamansız, mekansız bir yol başındayım şimdi. Tırnaklarım alnımı aşındırıyor, dünya mahzen, dünya gece, insan uyku
    Ya yolcu zamanla anlıyorsun mekansız olduğunu, bir devenin yaptığını bir insanın yapamadığını. Bir mekan belleyemiyorsun kendine, sen yolcusun mekanlar ayaklarının altından kayıyor.
    Ya yolcu zamanla anlıyorsun zamansız olduğunu, takvimlerin hızına yetişemiyorsun, şaşıp kalıyorsun geçip giden yıllara
    Ya yolcu zamanla anlıyorsun yalnız olduğunu, yoldaşların oluyor bazı bazı, sonrası hep aynı sen yolcusun yolda olanlar yolda kalıyor sen devam ediyorsun. Ya yolcu anlıyorsun işte geriye sadece tek çift ayak izinin arkanda kalacağını
    Ya yolcu...
    İşte şimdi bir yoldasın, zordasın, yalnızsın, mekansızsın, zamansızsın, üstelik bir de kar yağıyor, bembeyaz
    Korkma yolcu, kimseye anlatamadığın şeyleri yol azığı yapmışsın, kelimeler düşmüş payına, hiç olmamışsın, sen ki hiçliğe karşısın, azığında olan kelimelerden güç bulacaksın yolcu işleyeceksin onları, payına kelimeler düştüyse yolda, sana da yol boyunca işçiliği düşecektir.
   Korkma yolcu hem ayakların hem kelimelerin olduğu müddetçe asla yolda kalmayacaksın
   Ya yolcu, yoldasın korkma yanlış bir adım dahi doğru yola çıkaracak seni, güven O'na, ışığını bul, ay ışığından kaç...
    Ya yolcu, yola çıktıysan o yolu bitireceksin, sen görmesen de arkanda tek çift ayak izi olsa da seni bir Yaratan var, Rabbini bil yolcu, ömür kısa, gecesi uzun olsada.
     İşte yol üstelik karlar yağıyor, ceplerim kaplumbağa taşları dolu, atılmayı bekliyor. Tarih devrediyor. Anılar gizliden çıkıyor. Eh yol var o da bitiyor. Rüyalar kadere işaret ediyor, Rabbin seni biliyor, o halde korkma yolcu yol var bitiyor, sen Rabbinsin, sen Rabbindensin, sabret yolcu hanın kapısını açtın Elhamdülillah az kaldı kapatacaksın.




   

1 yorum: